19 Aralık 2017 Salı

Saç Bakımı Nasıl Olmalı?







Kapalı bir Salı gününden herkese merhaba;

Rüzgar, soğuk, bulutlar, hafif çişeleyen yağmur... 
Bunların hepsi iki sevgilinin kış tatilini anlatan romantik bir filmde olsaydı gayet güzel bir ambians olurdu fakat, metropollerde trafikle boğuşan, korna seslerinin hiç kesilmediği, ofis telefonlarının susmadığı ortamlarda olunca sıkıntı ikiye katlanıyor. 

Böyle günlerde sizin de içinizden hiçbir şey yapmak gelmiyor öyle değil mi? Hep bir tutukluk, hep bir miskinlik, bir banane'cilik filan... 
Tam, battaniyeleri çekip kahve fincanı ve uzaktan kumandayla haşır neşir olma zamanları. Kış aylarında miskinliğin tadı farklı oluyor 😽
"Hayır ben öyle değilim, gayet neşeliyim" diyen sevgi pıtırcığı varsa şöyle kenara ayrılsın! Seninle sonra görüşeceğiz 😈 😄

Neyse konumuza dönelim. Soğuk günler başladığına göre artık önlem alma zamanları da başladı.
Atkılar, bereler, eldivenler hazır, şemsiyeler nöbette. Hı bu arada şemsiye demişken; şu şemsiye kullananlara da "şemsiye kullanma ehliyeti" verilsin yahu, yüzümüzü gözümüzü korumak için motorsiklet kaskıyla gezeceğiz neredeyse 😬

Konumuza dönelim derken konudan çıktım yine; nerede kalmıştık; evet soğuk kış günleri hazırlıklarında...
Ben bu yazıyı sadece ürün tanıtımına değil, kış günlerinde kişisel bakımın nasıl olması gerektiğine ayırmak istiyorum. Elbette ki bazı ürünlerimizi tavsiye edeceğim fakat en önemli vurgu bakım, ve bu bakımın nasıl olması gerektiği.

Tek paragraf ve-yahut uzun bir yazı yerine maddeler daha bilgi ayıklayıcı olacağından önce Kış Aylarında Saç Bakımı diyerek yuvarlak masa muhabbetimizi başlatıyorum.

SAÇLAR; yazın ne derece yıpranıyorsa; kışın da yoğun nem, kalitesiz hava kokusunun saçlara sinmesi, kuruyan saç derisi gibi nedenlerle  aynı oranda yıpranır. Etmenlerin farklı olması bir şeyi değiştirmiyor. Yazın güneş yüzünden aşırı kuruyan saçlar, kışında yukarıda belirttiğim nedenlerle yıpranıp kopma, çatallaşma, elektriklenmeye neden oluyor. Tabii burada kışın kullanılan şampuanlarla, yazın kullanılan şampuanların aynı olmasından kaynaklı hatalar da var.

Bunu daha önce bir yerde hiç okumadım ve hiç kimseden duymadım ama saçlarım olduğu ve yaz-kış arasındaki farkı gözlemlediğim için size tecrübelerimden yola çıkarak yazın kullandığınız şampuanla kışın kullandığınız şampuanın aynı olmamasını tavsiye ederim.

Peki Neden?
Önce şu bilgiyi sizinle paylaşayım ve yıllarca bizden saklanan gerçeği öğrenin. Yurtdışında yapılan bir araştırmada piyasadaki şampuanların %80 'inin SU olduğunu, geri kalan %20 'ninde değişik maddelerin bir araya getirilerek oluşturulduğunu açıkladılar. Hatta kozmetik firmalarını fazlasıyla iğneleyen bir makaleyle kullanıcılara "halı yıkama şampuanıyla bu şampuanların hiçbir farkı yok" diyenler bile oldu. O bakımdan önce şampuanımızı nereden ve neye göre seçeceğimizi belirleyip sonra yaz kış diye ayırmamız gerek.

Şampuan nasıl seçilir?

Saç tipine göre değişir ama dikkat edilmesi gereken bir husus daha var ki o da saç derisi. 
Arkadaşlar; unutulmaması gereken konu şudur ki sağlıklı bir saç için önce sağlık bir saç derisine sahip olmak gerekir. 

Market veya Kozmetik marketlerdeki ouww wauuww denilen, güzel kızların hoplayıp zıpladığı ürünleri unutun. Çünkü bu ürünler "başımıza dert açmak" deyimini deyimlikten çıkarıp, gerçek anlama eviren cinsten ürünler. %80 su bazlı dedikleri şampuanlarda genellikle bu ürünlerden oluşuyor ve tabiri caiz ama saç derimizi çim adama doğru sayı doğrusunda yürütmeye başlıyor.

Seçilen şampuanın öncelikle bitkisel olmasına dikkat edeceğiz. Bitkisel ürünler, kimyasal ürünlere göre etkisini çok daha geç gösterir ama istikrarlı kullanımda bu etki sağlıklı saç nasıl olurmuş bize kanıtlar. 
Şimdi size kendi Markamızın ürettiği Liva Saç Bakım Seti hakkında kısa bilgi geçeyim.

Liva Saç Bakım Seti :

Liva Saç Bakım Seti'nin içerisinde 
-Saç bakım serumu
-Siyah Sarımsak özlü şampuan ve bone mevcut.

Siyah sarımsak; normal sarımsağın ısı yüklemesi yapılmış hali. Bazı sebzeler ısıya maruz kaldıklarında etkileri daha da artar sarımsak da onlardan bir tanesi. O bakımdan siyah sarımsak özü, naturelliğini kaybetmeden yağ ve şampuana dönüştürüldüğünde
-Saç dökülmesini durdurur
-Cansız saçları canlandırıp, kalınlaştırır
-Saçlarının hacmini arttırır
-Saçları kalınlaştırır, besler ve böylelikle hızlı büyüme(uzama) sağlar
-Özellikle Liva saç bakım serumunun  haftada en az bir kez kullanımı; saç derisinde oluşan kepek oluşum mantarlarını, kaşıntıyı, kuruluğu ortadan kaldırır.
Kısaca Liva Saç Bakım Seti 'ne gözü kapalı güvenebilirsiniz. Özellikle başörtülü arkadaşlara tavsiye ederim çünkü malum; saç derisi oksijenle buluşamıyor. Bu bakımdan başörtülü arkadaşların saç bakımlarında bizlere istinaden daha çok bakım yağı, serum ve sağlıklı şampuanlara ihtiyaçları var. 

Liva Saç Bakım Seti 'ni bir kenara bırakırsak -ki bırakmayın mutlaka deneyin derim- ama bir kenara bırakırsak, bitkisel içeriği zengin şampuanları kullanmaya gayret etmenizi öneriyorum.
Bütçem yok diyenlere kür tavsiye edeyim diyeceğim ama benim yaptığım kür yine eczane yollarından geçiyor. 
Her ihtimale karşı yazayım:
2 çorba kaşığı zeytin yağı 
1 tatlı kaşığı hint yağı
1 adet Evigen E vitamini ampül

Hepsini bir kasede karıştırıp saç derinize sürdükten sonra tarayın. Mutlaka artacaktır, geri kalanını saçlarınızın önce uç kısımlarına yedirin çünkü en fazla kuruluk olan yerler saç uçları. Tokayla tutturup bonenizi takın. "Bone yok" diyen olursa bir veya iki market poşeti kullanın ve hava almayacak şekilde sıkı sıkıya sarın. Hava almamalı!!  Bu çok önemli çünküüüüü saç derisi terledikçe gözenekler açılır, gözenekler açılınca bakım yağları saç köklerine daha iyi etki eder. 
Kimisi gece boyu ya da en az 8 saat bakım yağlarını bekletiyormuş. Abartmayın! Yağların da kendi içinde yakıcı özelliği var ve saçta fazla bırakılan yağ saç kuruluğuna, yıpratmaya, elektriklenmeye yol açar. Kaş yapayım derken göz çıkarmayın. Ben üç saat tutuyorum. Siz iki saatte kalın. Saçlarım kuvvetli ve güçlü diyorsanız siz de üç saat tutabilirsiniz.

Bu önemli püf noktasından sonra yorulduğumu hissetsem de azimle saçlardan bahsetmeye devam edeceğim.

Şampuanları yaz kış ayırma mevzusuna gelirsek:

Burada şampuan mevzumuzu iki kategoride inceleyeceğim. Nedeniyse saçların yağlı ve kuru olarak ikiye ayrılması.

Yağlı saçlar yaz-kız baş belasıdır. Ama unutulmaması gereken bir şey var ki, o da saç yağlanmadan beslenemez. Cildinizin ürettiği ve derinin dışa attığı yağ, saç köklerini besler. Yağlı saçlar çabuk uzar kanısı nispeten doğrudur. Ama bu geneli böyle olduğu için, yoksa kimsenin çıkıp bu böyledir işte kanıtı diyerek belge gösterdiğini sanmıyorum. 
Genel kanı bu iken kuru saçlar ne yapmalı? 

Kuru saçların bakımı, yağlı saçlara göre daha bebek bakımı özeninde olmalı çünkü bakılması gereken bir de saç derisi var. Yani her gün yıkanılan bazı saçlarda nem kaybı (kuruluk) oluşuyorsa saçlarınızın neme ihtiyacı var. Saç serumunun önemi burada devreye giriyor. Saç derisini ve saçı besleyen serumlar şampuan takviyesiyle de canlılığını arttırır.
Dikkat ettiyseniz şampuandan takviye diye bahsettim: Çünkü her halükarda saçı temizleyen bir şampuan ya da sabun bulursunuz fakat konu bakım olunca şampuan ikinci basamağa çıkıp birinci basamağı serumlar alır. 
Serumları; saça yoğun bakım yapan ilaç niteliğinde ürün olarak düşünebilirsiniz. İlaç kelimesini kullanmayı çok sevmiyorum çünkü ortada bir hastalık havası yaratıyor ama cümlenin etkili olması için evet İLAÇ kelimesi kullanabilirim. Saç serumlarını ilaç gibi düşünün ve yine, şiddetle bu serumları kullanmaya gayret edin! diyorum. 

KURU SAÇLAR İÇİN 
Ne yapmak lazım?

Her gün yıkanan saça, saç bakım yağları/kürleri veya saç bakım serumları uygulanmalıdır. Uygulama her gün değil tabii. Yağlar ve kürler haftada 1 defa, serumlar, dilediğinizce. 
Bunu alışkanlık haline getirirseniz bir süre sonra rutininiz haline gelecek, alışkanlık edineceksiniz. 

Buradan yola çıkarak saçınızın nem durumuna göre şampuan ve bakım seti seçmek size kalmış. 
Kendi firmam satıyor diye demiyorum Liva Saç Bakım Seti on numara beş yıldız 😊💗💗💗💗


Bu yazıyı kuru ciltlerle devam ettirmek isterdim ama o kadar yoruldum ki onu yarına bırakmaya karar verdim.
Yarın ki yazı da:

Kışın cilt bakımı, kuru ciltler, yağlı ciltlerin temizlenmesi, yüz ve vücut kremlerinin farkları gibi şeylerden bahsetmeyi planlıyorum.

Şimdilik hoşça kalın.

Liva Saç Bakım Setini satın almak isteyenler aşağıdaki linke tıklayabilirler. Ürünü sipariş etmeden önce canlı destekten sorularınızı sorabilir ya da  0212 272 53 10 numaralarını arayarak bilgi edinebilirsiniz...

Çoooookkk yoruldum ve kaçtımmm  byee byee  💋











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder