12 Aralık 2017 Salı

Kronos Eau De Parfum

Bugün sizi  iXora Parfüm erkek kreasyonlarının arasında yer alan Kronos'la tanıştırmak istiyorum.

Parfüm ismini; Uranüs ve Gaia'nın son oğlu olan Kronos'tan alıyor.

Titanlar soyundan gelen Kronos, babası Uranos'u erkeklikten yoksun etmekle birinci kuşak tanrıların egemenliğine son vermiş, ikinci kuşağı başa geçirmiştir. Bu özelliği ile mitolojide önemli bir temsil eden Kronos gücü ve cesareti simgeler. 


Gelelim Kronos'un kokusuna: 

Kronos; ünlü Fransız Parfümör  Philippe Bousseton tarafından Ixora Parfüm için özel tasarlandı. Kokunun, kullanıcılar üzerinde bıraktığı intiba bir tarafa kadınları cezbeden büyüsüyle kullanıcılardan tam not aldı.

Hadi gelin bileşiminde neler var, Kronos'un içeriği insanlar üzerinden nasıl etki bırakıyor ona göz atalım:

Üst Nota: Amalfi limonu, Armut

Amalfi Limonu: İtalya'nın güney sahilinin en uzun şeridine sahip Amalfi'de yetişen, sadece tadıyla değil kokusuyla da insanı cezbeden bir limon türü olan Amalfi Limonu, kasabanın "limonların çiçek açtığı yer" olarak anılmasını sağlayacak kadar hoş bir kokuya sahip.
Kronos'un havayla ilk temasında alınancak öncelikli koku Amalfi Limonu ve Armut olacaktır. 

Orta Nota: İris çiçeği

İris Çiçeği: 


Eski Yunanca'da Gökkuşağı anlamına gelen İris, aynı zamanda Yunan Tanrıçalarından birinin ismiymiş. 
Kadınların ruhlarını yeraltına taşımakla görevli olduğu efsaneler arasında dolaşan İris, bunu kokusu yardımıyla yaparmış. 
İris çiçeği kokusunun kadınları nasıl cezbettiğini çözen ünlü Fransız parfümör Philippe Bousseton; IXORA için Kronos'u tasarlarken bu bilgiyi es geçmemiş.
İyi ki öyle yapmış.
Kronos'un orta notasında İris Çiçeğinin kadınları büyüleyen kokusunu etkisiyle hissedeceksiniz. 

Dip Nota: Sedir ağacı, Vetiver, Amber

Sedir Ağacı: Odunsu kokuya sahiptir. Uyarıcı, canlandırıcı kokusu vardır.

Vetiver: Hindistan topraklarında yetişen bu bitki kullanıcıların üzerinde toprak kokusunun yanı sıra, temizlik hissi yaratan fresh bir kokuya sahiptir.

Amber: ‘Physeter macrocephalus’ isimli dev balinanın, denize attığı salgı muhteviyatındaki amberin denizden veya yakalanan balinalardan toplanması yoluyla elde edilir. Stres azaltıcı etkisinin yanı sıra gizemli bir çekicilik verir.

Hemen Al


 HEMEN AL




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder