3 Ocak 2018 Çarşamba

iXora-Oil / Selülit Giderici

Merhaba,


Bugün iXora-Oil bakım yağının selülit giderici özelliğinden bahsetmek istiyorum.
Konuya önce,
 selülit nedir, nasıl oluşur, oluşumunun önüne geçilir mi gibi soruları cevaplayarak başlayalım.  

Selülit Nedir
Selülit; dolaşım sisteminin yavaşlığından kaynaklanan ve deri altında düzensiz oluşan yağ birikintisine denir. Portakal kabuğu görünümünü andıran selülit, çoğunlukla obezite ile karıştırılmaktadır fakat böyle bir şey söz konusu değil tabii. Vücudun kas sisteminin yavaşladığı yerde oluşan selülit, önlenmediği sürece kalıcılığını arttırarak devamlılığını sürdürecektir.


Selülitlerden nasıl kurtulabiliriz, en hızlı çözüm nedir ?
diye soracak olursanız elbetteki size egzersiz, su ve bakım yağları diyeceğim. Öncelikle hedefimiz selülit oluşumunu engellemek fakat bunun önüne geçilmediyse şayet selüliti ortadan kaldırmak için uğraşacağız. En hızlı çözüm isteyenler bol bol egzersiz yaparak işe başlayıp bakım yağlarını elinden düşürmemesi gerekiyor.

Bazı selülit ürünlerinin reklamlarında "Selülitlerinizden 3 günde kurtulun gibi" sloganlar okuduğumda açık konuşmak gerekirse çok gülüyorum.
Çocuk kandırır gibi 3 günde selülitlerden kurtaran kür, bakım yağı ya da ileri teknoloji olsa bile tedavi sitemi mümkün değil. Dolaşım bozukluğu yani az hareketten kaynaklanan selülit durumu 3 günde oluşmadığı gibi 3 günde de çözülemeyecektir. En kestirme tedavi yolu sağlık merkezlerinden geçse bile orada ki yöntemler dahi uygulandıktan sonra sizi ciddi şekilde hareket etmeye ve diyete yönlendirir. Bu pahalı tedavi şeklinden sonra zaten spora başlamak zorunda kalınıyorsa, selüliti ortadan kaldırırken spor ya da egzersiz hareketlerine başlayıp bakım yağlarıyla takviye sağlamak bana daha mantıklı geliyor.



Selüliti evde sadece bakım yağlarıyla ortadan kaldırmak mümkün
Yine de altını çizerek söylemekte fayda var; egzersiz bu işi hızlandıran doğal lokomotif. Günlük hareket aktivitelerinizi rutinin üzerine çıkarmak, aynalara gülümseyerek bakacağımız günleri hızlı getirir. Ve bol bol su içerek bu hızı daha da arttırabilirsiniz.

Şimdi size Ixora'nın kendi adını taşıyan çatlak ve selülit bakım yağından bahsedeyim. iXora-Oil
içerdiği yağlar bakımından oldukça zengin doğal bakım solisyonu olmakla birlikte aynı zamanda mükemmel bir nemlendirici. Kolay emilimi ve yağ hissi bırakmamasının yanında lekeleri ortadan kaldıran aydınlatıcı özelliğe de sahip. Sonraki yazılarda leke giderici özelliğinden detaylıca bahsedeceğim. Tekrardan iXora-Oil'in selülit giderici özelliğine dönecek olursak:

Piyasadaki bakım yağlarından çok çok daha iddialı ve selülit sorunu yaşayanları farklı arayışlara girmekten kurtaracak kadar çözüm odaklı diyebilirim.
İçeriğinde bir çok yağ ve vitamin bulunmakta fakat başlıca sayacak olursak;
biberiye yağı
zeytinyağı
tatlı badem yağı
coconut yağı
jojoba yağı
aloe vera yağı 
avokado yağı
lavanta yağı
kalendula yağı
              e vitamini diyebiliriz.



Kısa kısa yağların özelliklerini yazayım:
Biberiye yağı: Biberiye bitkisinin yapraklarından buhar yoluyla elde edilen biberiye yağının en belirgin özelliği zayıflatıcı olmasıdır. Vücutta oluşan morluk ve kırmızılıklara iyi gelir. Kırmızı, ve beyaz çatlaklar üzerindeki etkisi büyüktür. Deri deformasyonlarında yine büyük etkisi vardır. Biberiye yağının özellikleri oldukça fazla fakat cilt üzerindeki etkisine değindiğim için çok uzatmadan zeytin yağına geçmek istiyorum. 

Zeytin Yağı: Bilindiği üzere e vitamini deposu olarak anılır. E vitaminin de gençlik ixiri yani; yaşlanmayı durduran-geciktiren-önleyen etkisini göz önüne alırsak zeytin yağının insanın hayatının üzerinde temel gıda olarak da ne denli önemli olduğunu tahmin etmek zor değil. Diğer yağlar arasında en popüler zeytin yağı olduğu için onunla alakalı bilgiye ulaşım kolaylığından hemen tatlı badem yağına geçmek istiyorum. 


Tatlı Badem Yağı; Harika bir nemlendirme özelliğine sahip olan tatlı badem yağının gerek cilt gerekse saçlar için faydası oldukça fazla. Cilt üzerindeki etkisine değinecek olursak E Vitamini, B1, B2, A, B6 açısından dokuya faydalı olduğu için cilt hastalıkları başta olmak üzere, kaşıntı, doku bozulmaları gibi bir sürü segmentte çok fazla kullanılan bakım yağlarının başında gelir. İçeriğindeki E vitamini cildin pürüzsüz görünüme kavuşmasına yardımcı olur.

Coconut Yağı: Coconut oil yani hindistan cevizi yağı selülit epidermisini güçlendirmeye, gerginlik izlerini ortadan kaldırmaya ve keratoz pilaris’i gidermeye yardımcı olur. Mikrop öldürücü özelliği vardır. Sivilceye neden olan bakterileri ortadan kaldırır. Zararlı UV ışınlarından korur. Çatlak ve Selülit bakım yağı olan iXora-Oil içerisinde de bulunan bu mucizevi yağ, selülit üzerinde oldukça etkilidir. 

Jojoba Yağı: Bakterilerle mücadele eder. E vitamini içerir, cildin kılcal damarlarını güçlendirerek esnekliği ve nem kapasitesini arttırmaya yardımcı olur. Alerjenlere ve toz kirliliğine karşı mücadele eder. 

Aloe Vera: Akne Tedavisi, Güneş Yanığı, Yaşlanmayı Önler, cilt nemlendirici, anti-alerjen, sedef hastalığını hafifletir... Cilt dokusunu pürüzsüzleştirmeye yardımcı olur. iXora-Oil içinde aloe vera çatlak ve selülit tedavisi için kullanılmıştır. 

Avokado Yağı: yaşlanmayı durdurur. Cilt gözeneklerini temizler, anti-bakteriel özelliği vardır, kaşıntı tahriş gibi doku deformasyonlarına iyi gelir. Zayıflatıcı özelliği vardır. Selülit ve çatlak için iXora-Oil içeriğinde bulunmaktadır. 

Lavanta Yağı: Hem kokusuyla hem anti-mikrobiyal özelliğiyle cilt için iyi bir bakım yağıdır. Akneyi temizler, sivilceleri iyileştirir, yara izlerini en hafife indirgeyerek -eğer varsa- kuruluk, kaşıntı gibi sorunları ortadan kaldırır. Yanıklara iyi gelir. Yanık tedavisinde ağrı kesici etkisi vardır. Böcek ısırıklarına iyi gelir. Selülit ve çatlak çözümü olan iXora-Oil lavanta yağı ile bileşimini zenginleştirmiştir.                                           İncele

Kalendula Yağı: Aynı sefa yağı olarak da anılan kalendula yağı anti-bakteriyeldir. Anti-oksidan özelliğe sahiptir, kırışıklıklar ve cilt çizgilerini azaltmaya yardımcı olur. Yara, kesik ve böcek ısırıklarına faydalıdır. Kuru ciltleri nemlendirme özelliğine sahiptir. Özellikle çatlak ve selülit gibi doku bozulması yaşanan ciltlerde etkisi fazla görülmüştür. iXora-Oil içeriğinde yer alan değerli bir bitki yağıdır. 

E Vitamini: Güçlü bir anti-oksidandır. Vücudumuzun yaşlanmayla savaşan vitamin alımı E Vitaminden başlar. Kışırıklıklarla savaşır. Var olan kırışıklıkların tedavisinde faydalıdır. Çatlak, yara izlerini hafifletir. Hasar gören cildin yenilenmesini sağlar. iXora-Oil içerisinde E vitamini temel maddelerden biri olarak bulunmaktadır. Çatlak ve Selülit olan bölgeye masaj yaparak düzenli uygulandığından diğer yağlarla olan bileşimi sayesinde düzenli kullanıldığında etkisini hızla gösterecektir.







Geçtiğimiz günlerde tanıtım fiyatıyla bulsakalsak.com internet sitesinde satışa sunulan iXora-Oil Türkiye'den Dünya'ya açılma yolunda önce Türk kullanıcıların beğenisine sunuldu. Özel fiyat avantajlarından yararlanmak için Tıklayınız












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder